Anne Born vertelt over haar opa Willy Born

Op 6 november 2015 heeft onze dochter Anne Born bij het Natuur- en Milieuplatform in Ermelo verteld wat er in de oorlog is gebeurd in Drie met haar opa en familie. Anne heeft een boek geschreven en geïllustreerd over het drama dat zich op 13 december 1944 voltrok in de bossen rond buurtschap Drie. 'Alles sal reg kom’ is een eerbetoon aan haar familie die slachtoffer werd van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog.

Er zijn destijds diverse artikelen verschenen op verschillende websites en in de kranten waar het verhaal uitgebreid is terug te lezen. Maandag 30 april 2018, heeft Omroep Gelderland een programma uitgezonden met de titel '75 jaar Vrijheid'. Ook in dit programma is Anne te zien met het verhaal over haar (over)grootvader in Drie. Hier is het artikel te lezen.

 



In het boek zijn zeventien door Anne gemaakte tekeningen opgenomen en enkele oude familiefoto’s. Het boek heeft vijftig  pagina’s waarbij links of rechts vaak een tekening en de andere kant een paar regels tekst. Achterin heeft ze nog een paar pagina’s besteed aan de afloop van het verhaal en de herinneringen die er nu nog zijn.
Heb je interesse in het boek, bestel het dan via deze link. Het boek kost € 29,95

Ook op 13 december 2017 is er een bericht verschenen op Omroep Gelderland. Dit is HIER terug te lezen. 

Hieronder is de video te bekijken van Anne over haar boek dat ze gemaakt heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.